Ohjelmatiedot vieläkin helpommin.

Lataa Telkku.com -sovellus!

Simpsonit (7)8,7

07.02.2018 07.02. klo 20:00
päättyy klo 20:30 // kesto 30 min

Lempilammas. Kausi 7, 5/25. Käynti huvipuistossa aiheuttaa sen, että lampaankyljys ei enää Lisan mielestä maistu entiseltä. Vierailevina ääninä Linda ja Paul McCartney.

Arviot

 4.7
(1017 ääntä)

Oma Arvio

Kirjaudu palveluun tai luo Telkku-tunnus antaaksesi arvion.

Sarja: Simpsonit

Yhdysvalloissa yhtäjaksoisesti kaikkien aikojen pisimpään jatkunut tilannekomedia-sarja (sitcom) on animaatio keltaisen perheen kommelluksista. "Simpsonit" on jatkunut sen avausjaksosta lähtien jo 26. kauden ajan, ja sarjasta nähdään lähitulevaisuudessa varmasti jo sen 600. jakso. Suomessa Simpsoneita alettiin katsomaan vuonna 1991. Viimeisin 26. kausi nähdään Suomen televisiossa Subilla Huhtikuusta lähtien.

Simpsoneita voidaan pitää tien auraajana aikuisille suunnattujen animaatiosarjojen nousussa. Sarja kertoo amerikkalaisen ydinperheen seikkailuista kuvitteellisessa Springfieldin kaupungissa. Perheeseen kuuluvat isä Homer, äiti Marge sekä lapset Bart, Lisa ja Maggie. Suurimmat juonikuviot sarjassa ovat keskittyneet sen vanhetessa entistä enemmän hedonismia ja olutta rakastavan Homerin ympärille. Sarjassa on myös paljon muita hahmoja, joiden tiet risteävät Simpsonien perheen kanssa mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla. Sarjaan on animoitu lukuisa määrä julkisuudesta tuttuja henkilöitä, kuten Beatles-tähti Paul McCartney, entinen presidentti Bill Clinton sekä suuri määrä näyttelijöitä ja urheilijoita, jotka ovat antaneet hahmoille omat äänensä. Simpsonit parodioi pääasiassa erilaisin keinoin amerikkalaista kulttuuria, yhteiskuntaa ja enenevissä määrin ajankohtaisia globaaleja ilmiöitä.

Simpsonit syntyi jo vuonna 1986 kun sarjan tuottaja James L. Brooks sai idean lyhyistä animaatiosketseistä Tracey Ullman Shown ympärille. Hän piti sarjakuvataiteilija Matt Groeningin tyylistä, ja pyysi häntä luonnostelemaan hahmoja sketseihin. Simpsonit syntyivät siis alunperin Groeningin kynästä. Simpsonit TV-sarja käynnistyi vasta paria vuotta myöhemmin vuonna 1989 kun FOX-kanava teki sopimuksen hyvän vastaanoton saaneesta animaatiosta. Siitä alkoi jaksojen tulva, joka ei ole vielä päättynyt. Kaikkien aikojen ensimmäinen TV:ssä esitetty Simpsonit-jakso on nimeltään "Joulurauha".

Suomalaisväriä Simpsoneihin tuo Bonita Pietila, joka on yksi sarjan luojista. Suomalaistaustainen (isovanhemmat tulivat Yhdysvaltoihin siirtolaisina Suomesta) Pietila toimi alunperin sarjan ääninäyttelijöiden roolittajana, mutta on myöhemmin liittynyt Simpsoneiden tuottajien joukkoon. Sarjassa on viitattu usein suomalaisiin henkilöihin ja keksintöihin, kuten Angry Birds -mobiilipeliin.

Simpsonit on ansainnut olemassaolonsa aikana lukuisi viihde- ja TV-alan palkintoja kuten Emmyjä ja Peabodyn. Time-lehti on valinnut Simpsonit vuosisadan parhaaksi sarjaksi. Sarjalla on myös oma tähti Hollywoodin Walk of Fame:lla. Simpsoneista on tehty videopelejä, sarjakuvakirjoja ja elokuva. Päätuotteen, eli sarjan päättämistä ei olla toistaiseksi edes huhuiltu. Voi olla, että Simpsoneista nähdään joskus jopa 1000. jakso.

Simpsonit olivat ennen suosikkisarjani ja päivän pelastus. Tänä päivänä, kun sarjaa esitetään kahdella kanavalla (Foxilla ja Subilla), alkaa ohjelma vaikuttaa tylsältä jatkuvine uusintoineen joka päivä. Itse sarjassa ei ole mitään huonoa, mutta liika on aina liikaa. Huumori on tosin muuttunut erilaiseksi ja sitä ei enää usein ymmärrä.

Leffatähti

https://www.youtube.com/watch?v=GD0ZbQ7D85o&t=

ErkkiLeskelä 123

Olisiko aika päivittää tuota esittelyä? Nyt on kautta 30 nähty Suomessa.

https://www.imdb.com/title/tt0096697/episodes?season=30&ref_=tt_eps_sn_30

Sailorman 4life

Hei mitä pelleilyä tää on että näytetään iän vanhoja jaksoja sikinsokin milloin sattuu mutta uutta kautta ei ollenkaan? Nythän mennään jo kaudessa 30.

JakeR

Aika ajoi ohitse.

Viisas

Ajaton, ajankohtainen ja tuo hymyn huulille. Toimii fiilikseen kuin fiilikseen! Kaikki jaksot pakko nähdä, ainakin kerran.

Misssing

Yksi tähti täytyy jättää antamatta, koska taso heittelehtii erinomaisesta keskinkertaiseen. Sarja on kuitenkin jonkinlainen instituutio.

Massimo

Jo 29 kautta!😀😀😀😀😀

EmilMods

Nykyään todella tylsiä jaksoja. Onneksi on Family Guy

-Thunderdome -

Oon kattonu melkeen kaikki 👶

Topi_Muukkonen

Käyttäjien kommentit

Keskustelusäännöt